Fisk fra Thorupstrand landes på samme dag, som de er fanget. Dette er ikke en selvfølgelighed. Større fartøjer, som lander i havne og ikke på stranden, tager ud på længere fangstrejser. Derfor har fisken ofte ligget i længere tid ombord, før den bliver landet. Kystbådene i Thorupstrand går ud i løbet af natten og tidlig morgen, og kommer ind i løbet af eftermiddagen. Straks herefter sorteres fisken og fordeles ud til de endelige destinationer. Fisken vil altid kunne være i København og Aarhus dagen efter, den er landet.

Kystbådene fra Thorupstrand kan ikke gå ud i alt slags vejr, nogle dage blæser det for meget til, at bådende kan fiske, derfor kan mængden af fisk på kutteren i København og i fiskebutikken i Thorupstrand variere. Fiskeriet i Thorupstrand er sæsonbetonet; der fiskes efter bestemte arter i bestemte sæsoner, men fortrinsvis rødspætter og torsk. Torsk er ikke bare torsk. Der er stor forskel på torsk fra de indre danske farvande, og torsk fra Skagerrak og Nordsøen. På grund af det høje saltindhold, så er torsk fra Nordsøen og Skagerrak meget fastere i kødet og smager – for de fleste – betydeligt bedre. Thorupstrandtorsk skal smages. Mange, som ellers ikke bryder sig om torsk, falder alligevel for vores torsk – fordi de er helt friske og kommer fra Skagerrak.

For at supplere sæsonens fisk ombord på kutteren i København samt i fiskebutikken på stranden ved Thorupstrand har vi også andre produkter og færdigvarer.

Del denne side