Aftenen på Bühlmann starter med snacks i den gamle herregårds stemningsfulde vinkælder, hvor vi er omgivet af gode flasker og hjemmelavet charcuteri til lufttørring. Første hapser spiller elegant på kontrasterne i en sprød syltet skal af glaskål, som omslutter en let sødlig og cremet hummertatar. Smagene er også godt sat sammen i det sprøde briochebrød, som er smurt med sødlig løgmarmelade og toppet med Havgus-ost og et stykke af den lardo, som hænger til tørre i kælderen.

Selve restauranten i Hotel Scheelsminde er pompøst indrettet i en af de gamle stuer med mørkt træ og tunge duge. Vi er langt fra den nordiske less-is-more stil, og det passer som fod i hose til stedet og den fransk inspirerede køkkenstil. Menuens første ret er rimmet kammusling, der med en ganske mild smag af hav og en meget flot tekstur får frisk syrligt modspil af grønne jordbær og en skilt sauce på stikkelsbær og dild.

Igen er smagsbilledet præcist velbalanceret, og en ung chardonnay fra Sydtyrol harmonerer rettens aromatiske kompleksitet fint med eksotisk frugt og rank, frisk syre.

Vinmenuen er med gode overvejelser og fin formidling parret godt til menuen, og betjeningen har med stort overskud og professionalisme blik for de små detaljer.

I mellemretten med løg er den kraftige løgbouillon justeret frisk af syltede løg, og en pocheret æggeblomme giver den tiltrængte fedme til helheden. Fine nuancer og kombinationer, der dog forstyrres en anelse af den underbagte løgskal, der giver en for skarp smag af bitter rå løg.

Det er små detaljer, der nemt kan rettes ind, og Bühlmann har med et skarpt fokus på lokale råvarer, klassisk velsmag og god betjening lagt sig i toppen blandt Aalborgs spisesteder.