Vendia Gourmet, Ruths Gourmet, Bühlmanns, Fusion og Mortens Kro – stifterne af GastroNorth – er på baggrund af initiativet begyndt at opnå en hel del positiv, international medieomtale. Til gavn for deres nordjyske toprestauranter og selvfølgelig for hele turisterhvervet i Nordjylland, sådan som det også er målet med initiativet.
Bl.a. har et par meget læste britiske turistmedier for nyligt været på besøg. Det har bl.a. afstedkommet denne flotte omtale på det prisbelønnede engelske rejsemagasin Vanderlust med over 300.000 dedikerede onlinelæsere ”5 reasons to visit Aalborg, Denmark”, hvor vigtigste og førstnævnte grund angiveligt er ”It’s Denmark’s most exciting foodie destination”!!! Desuden venter vi utålmodig på at se, hvad British Airways inflightmagasin High Life skriver, som netop har haft både en journalist og en fotograf på besøg på bl.a. Ruths Hotel og Mortens Kro. Det medie slår jo også netop ned i vores rejseinteresserede målgruppe.

Herudover havde restauranterne en gruppe gastrointeresserede norske journalister på besøg i begyndelsen af september, og det begynder at vise sig i forskellige relevante norske medier.
Dagsavisen (Norges svar på Politiken) har bl.a. bragt denne artikel ”Gourmet på toppen af Danmark”.
Heri hedder det bl.a.: “Nord-Jylland har havnet litt i skyggen i det kritikerroste, danske restaurantlandskapet. Det ønsker det nye gourmetrestaurant-nettverket Gastro North å gjøre noe med.”

Et af de to magasin-opslag i det norske Vinforum – om gastronomien i Nordjylland.

Det norske ”Vinforum” skriver flot “Nordjylland..har ikke akkurat været kendt for sin gastronomi. Men noget er i gære og flere nordjyske restauranter har gjort sig bemærket de senere år” – det sker under overskriften “Gastronomien i Nordjylland”. Tjek de fire magasinsider ved at klikke HER og HER!
Desuden har f. eks. ”The Travel Inspector” – Nordens største rejseblok – skrevet denne rigt illustrererede artikel ”Her serverer de dig toppen af Danmark”.
En anden stor rejseblok ”Mit Liv som Erik” har bragt dette fine indlæg: ”GastroNorth – Gode spisesteder på Nordjylland”.
Først og fremmest er det selvfølgelig de dedikerede stabe på restauranterne selv, der hver dag præsterer på stabilt højt niveau, og dermed er årsag til den gode omtale. Men GastroNorth-samarbejdet ville have haft vanskeligere ved allerede at have opnået, hvad vi har, uden samarbejdet med de engagerede mennesker hos VisitAalborg og VisitNordjylland. Så stor tak til dem.