Restaurant “Mortens Kro” i Aalborg er som en af kun seks danske toprestauranter i Danmark – og eneste jyske – netop blevet slutnomineret til titlen som “Årets Restaurant 2017” i Danmark. Titlen har i en årrække været branchens vel nok mest eftertragtede og uddeles af en jury tilknyttet Den danske Spiseguide.

 
Den hæderfulde nominering falder netop i 2017, hvor restauratør Morten Nielsen og hans landskendte Aalborg restaurant kan fejre 20 års jubilæum, hvilket er usædvanligt i en knaldhård branche, der ellers domineres af helt unge stjernefrø. Morten Kok har imidlertid i mange år holdt den nordjyske gourmetfane højt, hvilket bemærkes af redaktøren på spiseguiden, der er udkommet i 40 år:
 
“Mortens Kro har i tyve år sat barren stabilt højt i dansk topgastronomi og bliver hvert år ved med at udvikle sig. Det arbejde vil vi fra guidens side gerne være med til at belønne og sætte spot på,” forklarer guidens navnkundige redaktør Bent Christensen.
 
De nominerede er:
 
MIELCKE & HURTIGKARL, Frederiksberg
MORTENS KRO, Aalborg
FALSLED KRO, Millinge
BABETTE, Vordingborg
THE RESTAURANT BY KROUN, Skodsborg
LIEFFROY, Nyborg
 
Hvilken af de seks slutnominerede toprestauranter, der sidste ende løber med titlen, der tidligere er vundet flere gange af bl.a. både Geranium og Noma, offentliggøres ved et gallaarrangement på Michelin-restauranten Frederiksminde i Præstø den 29. oktober.
 

Mortens Kro ved Morten Nielsen er som eneste jyske restaurant slutnomineret til titlen som “Årets Restaurant 2017”.

Inden da – efter sommerferien – skal de seks hver for sig bevise deres værd overfor juryen med en nomineringsmiddag, hvortil der blandt andet på Mortens Kro vil kunne købes billetter til. Det superspændende arrangement på Mortens Kro kommer i øvrigt til at foregå torsdagt den 7. sepember, oplyser han.

Den hæderfulde titel som “Årets restaurant” er kun en gang tidligere – tilbage i 1990’erne – vundet af en nordjysk restaurant, nemlig af legendariske, nu afdøde Henrik Rosdahls “Fiskerestaurant Penny Lane”.
 
Det er også sjældent og som regel med mange års mellemrum, at en nordjysk restaurant i det hele taget nomineres. Det skete dog også sidste år, da Ruths Hotel også nåede med i slutfeltet.
 
Stort tillykke til Morten og hans kompetente og dedikerede stab her fra GastroNorth, der jo arbejder for mere international bevågenhed om nordjysk topgastronomi. De nominerede til Årets Restaurant i Danmark påkalder sig med rette heldigvis altid international bevågenhed!