White Guide Nordic – den svenske gastronomiguide – har netop meddelt sit bud på de mest nævneværdige gourmetrestauranter i Norden. Og på den danske del af 2017/18- listen er de topnordjyske restauranter fantastisk  solidt repræsenteret. Hele 10 superskarpe nordjyske restauranter  – heraf hele fire nye – er faktisk placeret blandt de 88 danske på listen, hvilket faktisk gør Nordjylland til den bedst repræsenterede landsdel uden for København og Aarhus.

Så stort tillykke til nordjysk topgastronomi og selvfølgelig særligt de ti, heribland alle fem GastroNorth-restauranter. Det gælder:

Restaurant Applaus, Aalborg
Brøndums Hotel, Skagen
Restaurant Bühlmann, Aalborg
Fusion, Aalborg

Mortens Kro, Aalborg
Ruths Gourmet (Ruths Hotel), Skagen
Restaurant Tabu, Aalborg
Vendia Brasserie, Hjørring
Vendia Gourmet, Hjørring
Villa Vest, Lønstrup

De supergode fire nye er markeret med fed tekst.

GastroNorth er som bekendt et privat nordjysk initiativ skabt i år af Mortens Kro, Restaurant Fusion, Restaurant Bühlmann – alle i Aalborg – samt Vendia Gourmet og Ruths Gourmet i henholdsvis Hjørring og Skagen. Initiativet er sat i søren med det formål at øge den internationale bevågenhed om nordjysk topgastronomi og ultimativt at vække Guide Michelin’s interesse.

Selve rangeringen de nordiske restauranter imellem og White Guides begrundelser vil først blive kendt, når Nordic-guiden fysisk offentliggøres ved et gallaarrangement den 26. juni i København. På linket HER! kan I imidlertid læse, hvad White Guide indtil videre har skrevet og samtidig læse navnene på alle de 88 nævnte danske toprestauranter.