Nordmændene erklærede sig bagefter meget imponeret over besøgene på GastroNorth-restauranterne og det intense program som helhed.

Syv gastrointeresserede journalister fra toneangivende norske medier besøgte i sidste uge Aalborg og Vendsyssel på tre døgns intens reportagetur inviteret af Gastro North-restauranterne i samarbejde med VisitAalborg og VisitNordjylland. Det blev til et spændende arrangement, hvor journalisterne udover en række af vores bedste turistattraktioner bl.a. besøgte Mortens Kro, Restaurant Fusion, Vendia Gourmet og Ruths Gourmet og hvert sted fik sig en på den gastronomiske oplever – samt muligheder for interviews med de enkelte restauratører eller køkkenchefer om gastronomi, ambitioner og GastroNorth-projektet.

De norske journalister spiste bl.a. middag på Ruths Gourmet netop den aften, hvor restauranten markerede chefskifte. Her er det afgående køkkenchef Dennis Juhl (stående) der den aften stod for de to første flotte serveringerne, mens restaurantens nye køkkenchef, Jakob Spolum, tog sig af de to sidste.

Journalisternes stillede mange spørgsmål og fotograferede meget undervejs, og erklærede sig bagefter yderst tilfreds med programmet.
”Fra GastroNorths, visitorganisationernes og de enkelte værters side (stor tak til dem alle for engagementet) venter vi nu på, at ”investeringen” i de kommende måneder forhåbentligt vil kaste gode medieomtaler om Nordjylland af sig i relevante norske medier,” forklarer GastroNorth’s kommunikationsansvarlige Mads Stenstrup.

En af de norske journalister lagde bl.a. dette foto op på sin Instragram-profil efter frokostbesøget på Mortens Kro.

Arrangementet, hvortil VisitDenmark også forud havde hjulpet med at identificere de mest relevante norske journalister, er et af de første konkrete eksempler på, at GastroNorth rækker ud mod international presse for at skærpe bevidstheden om Nordjylland som turistmål også for den gastrointeresserede, kvalitetsbevidste udenlandske turist eller rejsende. Det langsigtede mål er som bekendt, at bl.a. Guide Michelin også opdager det – og dermed tiltrækker endnu flere besøgende til gavn for hele den nordjyske turistbranche.

Nordmændene udtrykte bagefter stor tilfredshed med programmet, og hvad de havde oplevet undervejs. Herunder også besøg på bl.a. Spritten, Aalborg Chokoladen, Rubjerg Knude, i Skagen (herunder spontant hos Slagter Munch) og på Grenen (hvor der oven i købet netop den formiddag lå en hyggelig sælfamilie og solede sig) – og til sidst på Sønderhaven Gårdmejeri.

Nordmændene besøgte også og smagte på fantastiske oste på Sønderhaven Gårdmejeri, hvor værtsparret Marianne og Preben Ørum efter tur rundt på det lille mejeri og i stald havde dækket op til frokost med egne oste i deres spisestue.