Om GastroNorth

10 nordjyske toprestauranters netværk arbejder for øget international bevågenhed til fordel for nordjysk topgastronomi og det nordjyske turisterhverv som helhed.

GastroNorth er et netværk og et selskab etableret af fem nordjyske gourmetrestauranter:
  • Ruths Gourmet
  • Vendia Gourmet
  • Gourmetrestaurant Bühlmann
  • Restaurant Fusion
  • Restaurant Mortens Kro

Fem andre toprestauranter er siden 1. januar 2018 inviteret med i netværket:

Brøndums Hotel

Restaurant Applaus

Restaurant Textur

Ristorante La Locanda

Strandhotellet Blokhus

Selskabet er oprettet med det formål at skabe øget omsætning for nordjyske toprestauranter på grundlag af øget international bevågenhed om nordjysk topgastronomi og medlemsvirksomhedernes virke. Det sker gennem en målrettet, vedholdende og understøttende indsats i forhold til bl.a. nationale og regionale turismetiltag, herunder regeringens Gastro 25-initiativ. Det ultimative mål er at medvirke til at skaffe en eller flere Michelin-stjerner til de bedste af regionens restauranter.

Udover ejerkredsen inviteres relevante, engagerede nordjyske restauranter, der vil gøre en indsats sig for sagen og har tilstrækkeligt niveau, til at blive medlemmer. Niveauet vurderes af ejerkredsen og defineres ind til videre som bedømmelsen i anerkendte guides, f.eks. tre stjerner eller bedre i seneste udgave af Den Danske Spiseguide (”Tildeles restauranter, hvor der altid er sikkerhed for, at menuer, betjening, drikke & vin-sortiment er på dansk topniveau”).

 

 

Målsætningen skal nås ved handlinger internt, i Nordjylland og internationalt med udgangspunkt i bl.a. følgende fokusområder:

 

  • Internt i medlemsvirksomhederne fokuseres bl.a. på at skabe og opgradere mod den højest mulige, internationalt anerkendte kvalitet på alle relevante parametre.
  • I Nordjylland fokuseres på at samle og søge samarbejde med alle relevante aktører, der kan understøtte den nordjysk fødevarefortælling internationalt. Til gavn for alle deltagende parter fra råvareproducenter til det nordjyske turisterhverv som helhed. Og dermed selvfølgelig også GastroNorth-medlemsvirksomhederne.
  • Internationalt fokuseres på, hvilke relevante medier og begivenheder, der bør kontaktes og interesseres og hvordan – og sammen med hvilke samarbejdspartnere. Med andre ord: Hvordan får vi eksempel Guide Michelin og andre internationalt anerkendte medier til at interessere sig for de nordjyske toprestauranter og den nordjyske fødevarefortælling, for derigennem at gøre gastrointeresserede internationale turister interesseret i at besøge Nordjylland og bruge penge i medlemsrestauranterne.

GastroNorth

Nordjyske toprestauranters netværk

10 nordjyske toprestauranters netværk arbejder for øget international bevågenhed til fordel for nordjysk topgastronomi og det nordjyske turisterhverv som helhed. Ultimativt sigtes mod Michelin-stjerner.

Stiftende medlemmer af netværket er Gourmetrestaurant Bühlmann på Hotel Scheelsminde, Restaurant Fusion og Restaurant Mortens Kro – alle Aalborg – samt Ruths Hotel & Gourmet og Vendia Gourmet i Skagen og Hjørring. Men flere med forudsætningerne og niveauet i orden vil blive inviteret med. Pr. 1. januar 2018 er desuden indtrådt Brøndums Hotel i Skagen, Restaurant Applaus, Restaurant Textur og Ristorante La Locanda i Aalborg samt Strandhotellet Blokhus.

Alle restauranterne

Share This