Oplevelser & events

Fem nordjyske toprestauranters netværk arbejder for øget international bevågenhed til fordel for nordjysk topgastronomi og det nordjyske turisterhverv som helhed.

Pressetur fra Norge

Pressetur fra Norge
Velkommen til Nordjylland

Nordjylland er rig på naturskønne områder, og du finder både øst- og vestkysten inden for kort afstand. De børnevenlige strande byder blandt andet på store klitter, blødt sand og lavt og rent badevand. Her er Skagen et af de populære destinationsmål, hvor en summen af turister fra nær og fjern sætter rammen for den hyggelige maritime feriestemning.

Vi byder også velkommen til den nordjyske hovedstad, Aalborg. I et kapløb mellem 83 forskellige europæiske lande, blev Aalborg i 2016 kåret til Europas Lykkeligste By. Byen har gennemgået en kæmpe forvandling med en ny havnefront og spændende arkitektur. Tidligere var Aalborg en grå industriby, men nu stråler byen. Generelt er den unge befolkning med de mange studerende centrale for den gode stemning i Aalborg. Og de stadigt voksende kulturelle aktiviteter gør Aalborg til en by i konstant udvikling.

Onsdag d. 30. august
12.30 Lunch på Mortens Kro
Adresse: Mølleå 4, 9000 Aalborg – Besøg hjemmesiden her

Mortens kro er en moderne gourmet restaurant med skandinavisk indretning, unik vinkollektion og en næsten komplet samling af Dom Perignons. Restauranten tilbyder et internationalt miljø med fokus på luksuøse elementer, som blandt andet flot kunst og møbler i fascinerende design.
Mortens Kro laver også luksuriøst smørrebrød, hvilket lunchen vil bære præg af. Der vil desuden være en kort introduktion til det nystartede initiativ, GastroNorth, der laver en fokuseret indsat for toprestauranterne i Nordjylland.

14.00 Cykeltur igennem Aalborgs gader
Vi tager en Donkey Bike og oplever Aalborg på tæt hånd. Her kan blandt andet nævnes Aalborg Street Art, hvor over 30 gamle bygninger er blevet smukt dekoreret med mange forskellige murmalerier, udført af både nationale og internationale kunstnere. Læs mere her: www.visitaalborg.dk
Cykelturen går også forbi nyt og gammelt i byen og afsluttes på den gamle industrigrund, hvor der førhen lå Aalborg Spritfabrikker og i dag er et nyt spændende projekt på vej.

Aalborg er snapsens by
Adresse: C. A. Olesens Gade 1, 9000 Aalborg.

I 1881 blev de første dråber akvavit og snaps fremstillet i Aalborg. Destilleriet “De Danske Spritfabrikker”, som blev opført i 1931, havde sin sidste produktion i 2015.
Aalborg er snapsens by, og der er mulighed for at lave sin egen snaps med krydderier og hjemmeplukkede urter.

Vi cykler videre til Aalborg Chokoladen
Adresse: John F. Kennedys Plads 3A, 9000 Aalborg – Besøg hjemmesiden her
Aalborg Chokoladen kommer frisklavet fra Aalborgs helt egen chokoladefabrik. Her er der kræset om kvaliteten, og alle chokolader er håndlavede med de bedste ingredienser. Vi tester chokolade i topklasse.

16.30 Tid på egen hånd
Du har mulighed for at snuse rundt i Aalborg på egen hånd, og byen byder blandt andet på gode shopping muligheder, en god kop kaffe og en skøn havnefront.

Inspiration:

Aalborg Beerwalk:
Med et lille smagsglas i din hånd, kan du besøge ni forskellige pubber rundt i Aalborg, Du har med Aalborg Beerwalk mulighed for at smage seks forskellige specialøl, og udvalget er her stort. Beerwalken er en perfekt mulighed før en middag, efter en koncert eller bare til at bruge nogle hyggelige timer sammen i Aalborg by. Læs mere her: www.visitaalborg.dk

Dansk design:
Aalborg er fuld af gode shopping muligheder, både i form af små hyggelige butikker, smuk vintage og større centre med internationale brands. Her kan blandt andet nævnes Kalejdoskop, som er en stor butik i tre etager, hvor der både tilbydes kunst, smykker, møbler, interiør og håndlavet design. Derudover er det store shopping center, Salling, et besøg værd. Her kan der findes en stor delikatesseafdeling, hvor alt fra friske råvarer, vin og øl samt lækkert chokolade kan købes.

Penny Lane:
Adresse: Boulevarden 1, 9000 Aalborg – Besøg hjemmesiden her
Penny Lane tilbyder forskellige oplevelser inden for danske lokale specialiteter, i form af brød, kage og kaffe. Cafeen er beliggende i det centrale Aalborg, hvilket giver en god mulighed for at observere Aalborgs travle hverdag på Boulevarden. I november åbnede ejeren af Penny Lane Aalborgs første creperie, med lækre pandekager. Creperiet findes i nabobygningen til Penny Lane.

19.30 Middag på Restaurant Bühlmann
Adresse: Scheelsmindevej 35, 9200 Aalborg SV – Besøg hjemmesiden her
Restaurant Bühlmann er det legendariske Aalborghotel Scheelsmindes nyeste gastronomiske spisested. Den lille intime restaurant ligger i den gamle herregårds hovedbygning og har kun seks borde. Restaurant Bühlmann værdsætter høj gastronomi baseret på lokale og nordjyske råvarer i samspil med ekstraordinær service.

22.00: Overnatning på Hotel Scheelsminde
Besøg hjemmesiden her

 

Torsdag d. 31. august
9.00 Guidet tur ved Rubjerg Knude Fyr – Besøg hjemmesiden her
Rubjerg Knude byder på bjergtagende vandreklitter, tilsandede ruiner, stejle skrænter, vindblæst natur og selvfølgelig udstillingen i den gamle strandfogedgård, der fortæller alle historierne om dette helt specielle sted.

12.00 Lunch på Bryghuset Vendia
Adresse: Markedsgade 9, 9800 Hjørring – Besøg hjemmesiden her
Bryghuset Vendia fungerer som brasserie om dagen og gourmetrestaurant om aftenen. Vi smager også på de gyldne dråber fra Vendias eget bryggeri.

15.00 Afgang til Skagen
Byvandring i Skagen med kort besøg hos lokale producenter.

19.00 Middag på Ruths Hotel
Adresse: Hans Ruths Vej 1, 9990 Skagen – Besøg hjemmesiden her
Ruths Hotel er gået fra at være et lille pensionat i et øde klitlandskab til et historisk badehotel og nu et 5-stjernet hotel med gourmetrestaurant og wellness-afdeling. Ruths Hotel er særdeles eftertragtet for alle, der besøger Skagen, og folk kører gerne efter det luksuriøse hotel.

22.00 Overnatning på Ruths Hotel

Fredag d. 1. september
8.30 Morgenmad på Ruths Hotel
9.30 Afgang fra Skagen

11.00 Ostebord på Sønderhaven
Adresse: Stadevej 314, 9700 Brønderslev – Besøg hjemmesiden her
Sønderhaven er Danmarks eneste mejeri, der udelukkende bruger eget mælk til egne produkter. Sønderhaven Gårdmejeri er bygget på visionen om at producere autentiske fødevarer. Det kendetegner både produkter, forretningsførelse og driften af gården. Autentiske fødevarer er også fri for kunstige effekter. Gårdmejeriets produkter kan kaldes gammeldags, fordi de er produceret på samme måde, som man gjorde før i tiden, hvilket er med til at sikre den gode smag.

14.00 Afgang fra Aalborg
Vi glæder os til at byde jer velkommen til Nordjylland.

Med venlig hilsen

Cathrine Billund Kallehauge
Leisure Tourism Manager
VisitAalborg
Mob. +45 40 61 93 53

Alle restauranterne

Share This