Det er sæson for offentliggørelse af de to mest kendte, uafhængige restaurantguides i Danmark. Søndag aften udkom og offentliggjorde Den Danske Spiseguide deres 2018-udgave, og den 20. november fortæller White Guide at ville offentliggøre deres nyeste rangering af de danske toprestauranter. White Guide har dog netop udsendt en pressemeddelelse, der bl.a. allerede afslører, at denne guides anmeldere udpeger 15 nordjyske toprestauranter blandt det, man opfatter som landets 125 bedste restauranter. Mest interessant er det måske at konstatere, at der er hele fem nye navne blandt de 15, nemlig de talentfulde restauranter Nam, Tabu og Textur i Aalborg, samt Læsø Spisehus og Strandingskroen i Blokhus.
Herudover er der 10 kendinge, der allerede har været med fra minimum sidste år, nemlig – ”selvfølgelig” fristes vi til at skrive – GastroNorths medlemsrestauranter Fusion, Bühlmann, Mortens Kro, Ruths Gourmet og Vendia Gourmet – samt dertil CANblau, Applaus, Brøndums Hotel, Vendia Brasserie og Villa Vest.
Stort tillykke til alle – vi ser frem til senere at kunne præsentere den individuelle nordjyske rangering samt ikke mindst rangeringen i forhold til landets øvrige toprestauranter, når White Guide så faktisk udkommer den 20. november. Det sker i forbindelse med et event på The Opera House i København med efterfølgende gallamiddag på Sølyst. Det er nemlig den slags rangeringer, der bl.a. giver mening, i bestræbelserne på at skaffe nordjysk topgastronomi mere international bevågenhed, der som bekendt er GastroNorths generelle mål. Ultimativt Guide Michelins bevågenhed – som vi mener egnen fortjener.
Alle de 125 nævnte danske restauranter i White Guide, kan vi læse os til i pressemeddelelsen, har opnået mindst 28 ud af 40 mulige point for deres gastronomi ifølge White Guides særlige vurderingssystem – og dermed klassifikationen ”Meget God Klasse”. Det lover godt.

Læs eventuelt White Guide’s pressemeddelelse om den kommende guide udgivelse HER!